Ako si vybrať správnu platformu medzi Alfresco a Liferay

V dnešnom konkurenčnom obchodnom scenári hrá systém správy dokumentov (DMS) dôležitú úlohu pri posúvaní vašej spoločnosti na ďalšiu úroveň. Dnes máme k dispozícii niekoľko rámcov, pomocou ktorých je možné vytvoriť systém podnikového riadenia obsahu s požadovanými funkciami alebo vybudovať robustný systém správy dokumentov (DMS). Z týchto rámcov však iba Alfresco a Liferay pritiahli maximum vývojárov a podnikateľov na celom svete.

Alfresco je otvorený, bezpečný a moderný systém, ktorý inteligentne aktivuje procesy a obsah, aby urýchlil obchodný tok. Vzhľadom k tomu, Liferay je open-source rámec, ktorý poskytuje bezplatnú dokumentáciu a platené profesionálne služby a zároveň umožňuje používateľom vytvárať portály, webové stránky…

Porovnáme si ich z rôznych hľadísk. Predtým je však lepšie prejsť niektorými spoločnými požiadavkami, ktoré nás vedú k úvahám o Liferay a Alfresco.

Spoločné požiadavky na Alfresco a Liferay

Tu je zoznam niektorých bežných požiadaviek, ktoré zákazníci musia mať pred výberom niektorej z týchto platforiem. Ak váš projekt spĺňa všetky tieto požiadavky, mali by ste hľadať vývojára systému správy podnikového obsahu.

  1. Systém správy dokumentov
  2. Wiki stránky, blogy a rozhovory
  3. Spolupráca a koordinácia
  4. Vývoj portálu
  5. Zdieľanie dokumentov
  6. Obchodné pracovné toky založené na obsahu
  7. Vyhľadávanie na úrovni podniku
  8. Intranety a spoločná oblasť znalostí
  9. Fóra a diskusné nástenky
  10. Riadenie vedomostí
  11. Správa udalostí a firemný kalendár
  12. Správa webového obsahu
  13. Prívetivosť pre mobilné zariadenia

Je však spravodlivé spomenúť, že porovnávanie Alfresco a Liferay je ako porovnávanie jablka a pomaranča. Pokiaľ ide o ich silné stránky a výber správnej platformy, je možné, že zlý výber nástrojov môže zvýšiť vývoj nákladov a implementáciu. Pozrime sa na okolnosti, vďaka ktorým je Liferay tou správnou voľbou.

Kedy by ste sa mali rozhodnúť pre vývojové služby v Liferay

Liferay je skvelý rámec, najmä ak chcete prísť s prezentačnými rozhraniami vhodnými pre mobilné zariadenia. V podstate ide o portálový rámec a je veľmi užitočný pre:

  • Vývoj odpovedajúcich webových stránok, intranetov a webových portálov
  • Správa webového obsahu
  • Publikovanie statického a dynamického obsahu s množstvom pracovných postupov na správu celého cyklu obsahu
  • Správa dokumentov sa obmedzuje na správu dokumentov dostupných na intranete alebo na webovej stránke v porovnaní s celopodnikovou knižnicou dokumentov
  • Spolupráca pohľadov zameraných na aplikácie s integráciou sociálnych médií alebo aplikácií sociálnych médií
  • Webové stránky alebo aplikácie, ktoré intenzívne používajú wiki, blogy a chat
  • Integrácia základných podnikových systémov na prezentáciu údajov veľkému publiku

Tu sú niektoré z hlavných okolností, kedy by ste mali vyhľadať pomoc od spoločnosti zaoberajúcej sa správou obsahu Alfresco.

Kedy by ste mali ísť na vývojové služby Alfresco

Alfresco je populárny repozitár obsahu a modul pracovných postupov. Je navrhnutý ako robustný systém správy podnikových dokumentov a má na rozdiel od Liferay menšiu časť kooperatívneho portálu alebo intranetu.

Z dôvodu jeho modulu s názvom „Zdieľať“ prevláda veľa zmätku v jeho úlohe rámca spolupráce. Je to aplikácia na spoluprácu v úložisku dokumentov, ale nezhoduje sa s veľkými rámcami CMS, ako sú Liferay a Drupal.

Alfresco si získalo popularitu pri poskytovaní správy webového obsahu, ale v skutočnosti nie je jeho skúsenosť s WCM porovnateľná s Liferay. Inými slovami, Alfresco nie je vyhradený rámec WCM. Ale pokiaľ ide o archívy dokumentov a možnosti podnikového vyhľadávania, Alfresco nepozná konkurenciu. Dokonca ani rámec Liferay nie je v úložisku dokumentov natoľko schopný.

Alfresco workflow engine je vynikajúci nástroj BPM (Business Process Management), ktorý môže spoločnostiam pomôcť automatizovať množstvo pracovných postupov založených na dokumentoch spolu s pracovnými postupmi bez dokumentov. Alfresco sa najlepšie používa, keď váš podnik musí spravovať tisíce alebo milióny dokumentov a všetky tieto dokumenty sú predložené na webovú stránku alebo intranet alebo v rámci brány firewall.

Aj keď Alfresco poskytuje rovnaké funkcie týkajúce sa Wiki, blogov a fór ako Liferay, rámec nemôže poskytnúť užívateľské prostredie, ako je Liferay a ďalšie podobné rámce. Zbytočné prispôsobenie a vylepšenia sú výsledkom vývojového systému založeného na Alfresco, ktorý sa používa na tieto ciele.

Viete, že renomovaná vývojová spoločnosť Liferay môže integrovať Alfresco pre vylepšenú správu dokumentov a archívy dokumentov? Tu sa rámec Liferay stará o prezentáciu a webový obsah spolu s pracovným tokom a poskytuje bohatú digitálnu skúsenosť. Pracovné toky zamerané na obsah sú užitočné na vytváranie konečných kópií dokumentov. Tu je možné repozitár Alfresco použiť na prezentáciu niektorých dokumentov na portáli založenom na Liferay.

Záver

Alfresco ECM a platforma Liferay Digital Experience Platform (DXP) sú vynikajúcimi platformami na vytvorenie systému na správu podnikového obsahu. Aj keď sme tu pokryli hlavné aspekty porovnania týchto dvoch rámcov, je lepšie kontaktovať poskytovateľa služieb ECM, aby ste vedeli, ktorá platforma je najvhodnejšia pre vaše požiadavky týkajúce sa systému správy dokumentov.

zdroj: contcentric.com

Pridať komentár