Implementácia systému DMS

Ak chcete eliminovať počet nástrah v priebehu procesu implementácie vybraného systému správy dokumentov (DMS), postupujte podľa zoznamu užitočných tipov, ktoré zodpovedia otázku, ako bez problémov vybudovať systém správy dokumentov (DMS).

  • Je nevyhnutné definovať kompatibilitu softvéru vašej spoločnosti s novým systémom správy dokumentov (DMS), ktorý chcete vytvoriť. Správu dokumentov získate na správnej ceste iba s plne integrovateľným riešením DMS.
  • Ak ste si vybrali webové riešenie DMS, mali by ste zvoliť platformu, ktorá bude slúžiť ako jeho základ. Vytvorenie systému správy dokumentov založeného na JAVA z dôvodu jeho rozšíriteľnosti, multiplatformovej povahy, modernizovanej architektúry, veľkého počtu knižníc a rozsiahlej skupiny vývojárov bude dobrým nápadom, ak nemáte žiadne preferencie.
  • Ak potrebujete vytvoriť úplne nový systém na kontrolu dokumentov alebo použiť existujúce riešenia, cieľová databáza bude iná, takže musíte si dôkladne premyslieť, ako budú vaše údaje migrované. Ak máte databázu, mali by ju analyzovať odborníci zo spoločnosti, s ktorou budete pracovať, a previesť staré údaje do databázy formátu DMS. Ak je to potrebné, urobia to za vás odborníci. ER-diagram (diagram vzťahov medzi entitami) sa často používa na optimalizáciu databázy. Poukazuje na nežiaduce vlastnosti a nadbytočné údaje, ktoré sa majú odstrániť.
  • Počet súbežných používateľov je dôležitou metrikou pre plánovanie, meranie a správu kapacity systému. Ak vývojári poznajú počet vašich zamestnancov, ktorí používajú dané riešenie súčasne, môžu vykonať záťažové testy na kontrolu spoľahlivosti softvéru. Výsledkom bude zväčšenie, ak testovanie ukáže, že systém správy dokumentov (DMS) nedokáže vydržať záťaž.
  • V určitom okamihu môže dôjsť k potrebe rozšíriť projekt. Clustering je tu najlepším riešením. Aj keď to práve teraz nepotrebujete, v budúcnosti sa môže ukázať ako užitočné. Pred samotným vývojom je dôležité nakonfigurovať softvér tak, aby podporoval klastrovanie. Malo by sa to robiť od samého začiatku, aj keď teraz nevyžadujete škálovanie softvéru DMS. Uvedomte si, že pridanie tejto funkcie k existujúcemu riešeniu vyžaduje obrovské úsilie.

Tieto aspekty sú pri implementácii systému správy dokumentov (DMS) rozhodujúce. Neskôr sa pozrieme na tie parametre, ktoré vám pomôžu vybrať taký softvér rozumne.

zdroj: aimprosoft.com

Pridať komentár