Dôležitosť systému správy dokumentov v právnom odvetví

Dnes môžete začať používať akýkoľvek softvér na správu pracovných tokov a automatizáciu obchodných procesov. Existujú rôzne produkty pre úzke aplikačné domény, ale aj plnohodnotné riešenia ECM + BPM so všeobecným využitím, ako sú Alfresco a SharePoint. Ich bohatá sada funkcií umožňuje prispôsobiť sa akejkoľvek firme.

Sú tiež vyvinuté platformy prispôsobené právnym oblastiam. Napríklad LogicalDOC, Logikcull a LexisNexis sú určené najmä pre veľké právnické a rovnako pre malé a stredné podniky a týkajú sa predovšetkým otázok funkčnosti a bezpečnosti.

Osobitný softvér na správu dokumentov pre právnické firmy pokrýva iba jednu oblasť a nemôže byť prispôsobený žiadnemu inému odvetviu. Viacúčelové platformy ECM a BPM dokumentov zároveň obsahujú širokú škálu funkcií, ktoré už nie sú v balení. Ich architektúra je navrhnutá tak, aby sa systém dal ľahko prispôsobiť lekárskemu, právnemu, poisťovaciemu odvetviu a ďalším. Cena závisí od ponuky, či ide o poplatok za otvorený zdroj alebo o predplatné.

ČO JE SOFTWARE PRÁVNEJ SPRÁVY DOKUMENTOV?

Už v osemdesiatych rokoch sa začala objavovať prvá elektronická správa dokumentov pre právnické firmy. Zďaleka neboli dokonalé. Primárnym cieľom bolo ukladať spisy prípadov na jednom mieste a udržiavať ich čo najbezpečnejšie. Poďme si zistiť, aký je to softvér.

Čo je software právnej správy dokuemntov

Keďže právny systém správy dokumentov (DMS) trenduje, existujú na trhu tri základné typy softvéru: webový, cloudový a on-premise. Webové rozhranie založené na lokálnom serveri je pre užívateľa najprijateľnejším spôsobom spolupráce na súboroch prípadov pre právnikov. Cloudové aplikácie sú najdostupnejším nástrojom na správu právnych dokumentov odkiaľkoľvek, s kýmkoľvek, kto má poverenia. Preto je riešenie právom považované za najbezpečnejšie a menej prispôsobiteľné; implementuje sa na intranete advokátskej kancelárie.

Pre právnické firmy nie je opodstatnené báť sa zavádzať systém správy dokumentov (DMS) na všeobecné účely. Ako sme už uviedli, na trhu existujú riešenia, ktoré môžu konkurovať užšie zameraným systémom správy právnych dokumentov splnením požiadaviek odvetvia. Neskôr si prejdeme popis softvérových funkcií, ktoré pomáhajú spoločnostiam vyrovnať sa s úlohami v právnej praxi.

zdroj: aimprosoft.com

Pridať komentár