Digitálna transformácia na pracovisku – Prečo je dôležité ísť bez papiera?

Papierovanie je zdĺhavé a ťažkopádne. Moderné podniky čelia problémom s efektivitou a produktivitou zamestnancov vďaka papierovaniu. Predstavte si situáciu – na nájdenie potrebných informácií o klientovi potrebujete podpísanú zmluvu a zabudnete zásuvku, do ktorej ste ju zadali. Ako to teraz nájdete v hromade papierov? Výsledok? Stratíte veľa času na prácu a nezískate žiadny výsledok. Tento príklad je dostatočný na to, aby vám ukázal dôležitosť digitálnej transformácie.

V dnešnej dobe má mnoho spoločností tendenciu skočiť na digitálny transformačný rozbehový vozeň, aby sa koncept kancelárie bez papiera stal skutočnosťou. Lietadlá vyrobené z papiera, origami vyrobené z kúskov papiera a podobne sú minulosťou. V dnešnom technologicky orientovanom veku potrebujeme všetko, aby sme náš systém správy dokumentov presunuli na prístup k počítačom. Ide o rýchlu a jednoduchú správu všetkých dokumentov. Dozvieme sa, prečo je dôležité na svojom pracovisku ísť bez papiera.

Zlepšiť účinnost digitalizáciou

Digitálne kancelárie vám môžu pomôcť zbaviť sa papiera pri prijímaní digitálnej transformácie. Podľa prieskumu sa viac ako 80% moderných podnikov pokúša digitalizovať po celom svete. Pokiaľ ide o systém správy dokumentov, môžete implementovať digitálnu transformáciu jednoducho prevedením existujúceho procesu na elektronické procesy. Malé a stredné podniky a veľké podniky sa pri plnení rôznych úloh, od rozhovorov po prevádzkové procesy, do veľkej miery spoliehajú na dokumenty.

Výsledkom je, že do systému neustále pridáva veľa dokumentov, ako sú zmenky, vizitky, právne dokumenty, spracovateľské dokumenty atď. Spoločnosť pre správu dokumentov vám môže umožniť digitálne ukladanie všetkých týchto dokumentov, aby sa zabezpečil ich rýchly a bezproblémový prístup. Jednoducho povedané, digitálna transformácia systému správy dokumentov vám môže ušetriť veľa času, peňazí a úsilia. Digitálna transformácia navyše umožňuje implementáciu automatizácie pracovných postupov a zvýšenie produktivity podniku.

Môžeme myslieť aj z hľadiska finančnej situácie spoločnosti. Digitálna transformácia prináša nielen automatizáciu, ale tiež umožňuje vyťažiť maximum z dostupných zdrojov. Môžete tiež znížiť plytvanie času a námahy. Automatizácia môže výrazne znížiť režijné náklady a zvýšiť príjmy. Môžete pridať hodnotu svojej firme a zvýšiť jej odolnosť pri rastúcej konkurencii.

Tiež si prečítajte –  Ako si vybrať správnu platformu medzi Alfresco a Liferay

Nové technológie a pokročilý softvér môžu priniesť všetky rozdiely pri vytváraní bezpapierovej infraštruktúry. Malé aj veľké organizácie a dokonca aj začínajúce podniky môžu zlepšiť svoje pracovné toky využívaním výhod digitalizácie. Je spravodlivé spomenúť, že všetky typy priemyselných odvetví, bez ohľadu na ich veľkosť a rozsah, môžu využívať výhody robustného systému správy dokumentov a zostať bez papieru. Preč sú obdobia, v ktorých si digitálne transformácie mohli dovoliť iba veľké a zavedené podniky.

Tu sú kľúčové výhody digitalizácie na vašom pracovisku

  • Šetrí čas, námahu a zdroje
  • Znižuje režijné náklady a ďalšie výdavky
  • Robí proces jednoduchým a bezpapierovým
  • Ukladá údaje a uľahčuje bezproblémový prístup
  • Zlepšuje pracovné postupy a zvyšuje bezpečnosť údajov
  • Zvyšuje skúsenosti zákazníkov a zamestnancov
  • Poskytuje informácie, ktoré umožňujú tvorcom rozhodnutí robiť informované rozhodnutia

Ako implementovať digitálnu transformáciu na vašom pracovisku?

IDC odhaduje, že 40% všetkých výdavkov na technológie pôjde na digitálnu transformáciu. Správa spoločnosti Tech Pro Research zistila, že 70% spoločností už prijalo stratégiu digitálnej transformácie alebo pracuje na jej implementácii. Tvrdenie, že väčšina priemyselných odvetví v nadchádzajúcich rokoch urobí svoj systém na správu obsahu úplne digitálnym, nie je prehnané. Vďaka pokročilej cloudovej technológii bude tento proces digitalizácie rýchlejší.

Špičkové platformy ako Liferay môžu používateľom poskytnúť digitálny zážitok. Podnikatelia môžu ukladať a prenášať svoje dokumenty do cloudu a konvertovať svoju fyzickú kanceláriu na digitálnu kanceláriu. So správnym softvérom a najvhodnejšou stratégiou digitalizácie môžete určite znížiť rôzne náklady. Digitalizácia a bezpapierový prístup vám umožňujú efektívnejšie čeliť výzvam a zostať konkurencieschopní.

zdroj: contcentric.com

Pridať komentár